nedeľa 11. decembra 2016

Aktívne na dovolenke


Dovolenka. To je asi to, na čo sa každý z nás teší. Či už je to dovolenka doma alebo v zahraničí, taktiež ma každý, iný spôsob trávenia dovolenky. Niekto má dovolenku za sebou a niekto sa ešte len chystá, tak pre tých, by mohol byť tento článok užitočný. Ak nie tento rok, tak na nasledujúci rok :)


Musím sa priznať, že to bola moja prvá dovolenka, no splnila všetky očakávania. Nenarážam tým len na ubytovanie, stravu, krajinu, ale celkovo na jej priebeh a na využitý čas, počas celej dovolenky, ktorý nebol určite len tak premrhaný. Na dovolenku sme si išli samozrejme v prvom rade oddychnúť, to bol najväčší cieľ celej dovolenky. Tento cieľ bol splnený výborne. Bez telefonátov, facebooku, povinností a práce. Takto si predstavujem dokonalý oddych. Druhý cieľ bol vyhnúť sa ničnerobeniu. Tento cieľ sa tiež splnil. Moje predstavy pred dovolenkou boli zakotvené v rannom behu a využití fitnes centra v hoteli. Tieto predstavy sa nenaplnili, no boli nahradené inými aktivitami, pri ktorých bola zábava, boli užitočné a prinútili aj ostatných dovolenkujúcich, sa na nás prizerať. Deň vždy začínal výdatnými raňajkami, ktoré samozrejme nezaťažovali tráviace ústrojenstvo. Následne na to prechádzka po pláži alebo plávanie v mori, čiže metabolizmus bol ,,nakopnutý ´´. Počas dňa opaľovanie, ktoré je tiež veľmi dôležité pre ľudský organizmus. Zdravý obed slúžil na doplnenie energie. Poobede, sme mali vždy vyhradený čas na nejakú športovú aktivitu. No najlepšou aktivitou, bolo cvičenie pri mori.


Niekto si možno povie, aké namáhavé to musí byť počas vysokých teplôt. Nezabúdajte, že more poskytuje potrebnú vlhkosť, príjemný vánok a osvieženie. Ten skvelý pocit, ako môžu dvaja ľudia spoločne cvičiť, je na nezaplatenie. Nehovoriac o tom, že ľudí to zaujalo, prizerali sa, sami sa ponúkali, že nás chcú odfotiť, padol aj kompliment, dokonca sa našli aj takí, ktorí sa tiež snažili vyskúšať naše cvičenia. To poteší. Tréning si môžete zvoliť, akýkoľvek, podľa vaších potrieb a momentálnej úrovne, ktorou disponujete. Milým prekvapením bolo to, že každý deň, od rána, až do neskorých nočných hodín, bolo vidieť ľudí, ktorí behali po promenáde. Takže, neboli sme tam jediní, ktorí si neodpustili zašportovať si aj počas dovolenky. Verte, že aktívna dovolenka, je lepšia, viac si užijete, viac sa zabavíte, máte skvelý pocit a ruku na srdce, kedy alebo koľkokrát v roku, máte možnosť zašportovať si pri mori ? Po takomto krásnom dni, sme si vždy dopriali opäť chutnú a zdravú večeru, ktorú sme potom zakončili príjemnou večernou prechádzkou. Po takomto príjemne a aktívne strávenom dni, bol aj spánok lepší a kvalitnejší.


Je to síce prehľad, ako sme si užili dovolenku my. Týmto článkom som chcel naznačiť, ako sa dá dovolenka príjemne prežiť. Nemusí to byť iba ležanie na pláži, žúrky a podobne. Tí, ktorí radi športujú, to určite skúsili alebo to skúsia a tí, ktorí nad tým uvažujú, odporúčam to vyskúšať, stojí to za to.
Na výber máte množstvo aktivít a športov, zvoľte si tie svoje obľúbené.
Na záver, by som chcel poďakovať Darke, ktorá ma ,,stiahla´´ na dovolenku a bola skvelou sparing partnerkou pri všetkých aktivitách. Vyskúšajte, dvom to ide vždy lepšie :)

Archív www.osobnytrener.net 2013

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára