Avokádo
- bohaté na tuky (mononenasýtené), ktoré znižujú hladinu cholesterolu a riziko vzniku rakoviny a diabetu
- obsahuje luteín (prírodný antioxidant), ktorý pomáha udržať zdravie očí a pokožky
- zdroj vlákniny (11- 17 g v jednom kuse), vitamínu A, drsalíka, folátov, karotenoidov, betakaroténu a betakryptoxantínu
Banány
- 3- 4 g vlákniny v jednom kuse
- 100 kalórií v jednom kuse
- vnútorná banánová šupka je bohatá na živiny
- obsahujú draslík (pomáha zachovávať bunkovú celistvosť, udržiava osmotickú rovnováhu a je nevyhnutný pre stály tlkot srdca, je prevenciou vysokého krvného tlaku)
- nedostatok draslíka môže spôsobiť únavu, svalové kŕče
- sú spojené so zníženým rizikom vzniku rakoviny obličiek
Čučoriedky
- obsahujú antokyaníny, ktoré majú antioxidačné a protizápalové vlastnosti
- pomáhajú neurónom v mozgu komunikovať s okolím oveľa efektívnejšie
- sú potravinou pre pamäť
- zlepšujú zdravie močových ciest a znižujú hladinu cholesterolu
- ovocie pre zrak
- pomáhajú v boji proti kardiovaskulárnym ochoreniam
- prevencia vytvárania tukových plakov v cievach
- protirakovinové účinky
MLIEČNE VÝROBKY
Syr
- kvalita závisí od kvality stravy, ktorou sú živočíchy kŕmené
- francúzsky syr obsahuje viac tukov s protirakovinovými a cholesterol znižujúcimi účinkami
- syry všetkých typov obsahujú vápnik, zinok, horčík, selén a foláty
- prírodné syry obsahujú vitamíny rozpustné v tukoch : A, E, K a D
Surové organické mlieko
- zdroj vápnika, tuku a bielkovín
- naplnené živinami a prospešnými baktériami
- pôsobiace proti rakovine s obsahom vitamínov a minerálnych látok
- vitamíny A a D
- organické mlieko (mlieko pasúcich sa kráv) má o 71- 240 % viac omega 3- mastných kyselín ako neorganické mlieko
- kozie mlieko má vyšší obsah ľahšie stráviteľných tukov a bielkovín ako kravské mlieko, o 18 % viac vápnika, 41 % viac horčíka, 22 % viac fosforu, 42 % viac draslíka a dvojnásobok vitamínu A
- ľudia, ktorí sú alergickí na kravské mlieko, môžu konzumovať kozie mlieko
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára