nedeľa 1. októbra 2017

Splnený sen MotoGP

Šport bol a vždy bude populárny. Niektorí sa mu venujú, iní iba fandia. Mnoho športov na svetovej úrovni je niekedy iba snom. Sledujeme ich iba v TV. No ak sa podarí a zapracujeme na splnení tohto sna, tak zažijeme niečo veľkolepé. MotoGP bol môj detský sen. Preteky cestných motocyklov, v ktorých sú tí najlepší svetoví jazdci. Jasne, že to všetko iba v roli diváka.


Keď nastal ten čas, kedy sme mali prvýkrát navštíviť preteky MotoGP naživo, mnoho ľudí malo otázky. Nie je to príliš drahé ? Čo z toho máš, keď vidíš iba určitý úsek trate ? Kto k tomu nemá vzťah, nesleduje to, asi iba ťažko pochopí a bude mať podobné otázky. My v tom máme jasno.

Nie sú to zbytočne vyhodené peniaze a či to je drahé, si každý posúdi sám. No ľudia zvyknú utrácať väčšie sumy, niekedy za nepochopiteľné veci, ale je to každého osobná vec a zváženie, ako utratí alebo investuje svoje peniaze. My z toho máme obrovský zážitok. Vidíme tých najlepších jazdcov v akcii. To čo vidíme v priamom prenose v TV, sa nikdy nevyrovná tomu, čo vidíme naživo. Sme toho súčasťou. To čo sa nikdy neprenesie na obrazovky, je určite atmosféra. To množstvo ľudí, ako si to užívajú, bavia sa a fandia svojim favoritom. Spoločne to všetci prežívajú a sledujú súboje priamo so zatajeným dychom. Možno vidíme priamo iba určitý úsek, úseky trate, no zvyšok si pozrieme na veľkoplošnej obrazovke. Zvuk motocyklov patrí k tým najkrajším a to sa tiež nedá preniesť na obrazovky. Rovnako ani rýchlosť na pretekárskej dráhe. To všetko je na obrazovke skreslené. Pravý fanúšik to všetko ocení a užije si to naplno. Takže nebude riešiť blbosti a hľadať negatíva. Kto nechce, nemusí to navštevovať a tiež  nemusí riešiť ostatných. Každý z nás ma to svoje.


Tohtoročná sezóna MotoGP je veľmi kvalitná a napínavá. Dúfame, že ďalšie sezóny budú rovnaké. My sa tešíme na ďalšiu návštevu, niektorých z pretekov v sezóne 2018. Vidíme sa ;)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára